Ik werk op basis van de principes van BLAD (Begeleidend werken met Assistentie van dieren), om de jongeren en kinderen een positievere en gezondere kijk op zichzelf en hun omgeving te geven. De toon die er zal heersen is er één van integriteit, wederzijds respect voor mens en dier, authentieke begeleiding en ruimte  voor alle soorten karakters. De relatie mens-dier en natuur-mens zal dan ook op bovenstaande principes steunen.

 

Vrijheid zal de hoeksteen vormen. Vrijheid om zichzelf te zijn en zich in deze sfeer te ontplooien. Dier en mens zijn aan niets gebonden en zijn niets verplicht. Uiteraard zijn er wel basis regels en principes waar ieder zich moet aan houden, om elkaar die vrijheid te gunnen. Elke persoon krijgt ook de tijd om in alle vrijheid te groeien, los van vooraf vastgelegde doelstellingen. Tijd is een erg belangrijk gegeven. De jongere/het kind zal op voorhand geen tijdslimiet opgelegd krijgen, waarbinnen zaken moeten worden gerealiseerd. Er is geen begin of eindpunt, maar de weg die zal worden afgelegd staat centraal.

 

Elke jongere/kind zal de tijd krijgen om te zoeken naar wat voor hem/haar werkt en dit kader zichzelf leert ontdekken. Heel dit gebeuren zal plaats vinden los van maatschappelijke conventies en waarden.  Om in die hoedanigheid alle vrijheid te krijgen tot groeien zonder opgelegde beperkingen.

 

Cora Van Baelen, 

Animal Assisted Coach

0472/45.16.22

coravanbaelen@gmail.com

© 2019 Cora Van Baelen | Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now